Feb 28, 2011

10 things u should know about me

1. nama penuh aku effendy bin yahya ... kawan2 smua panggil aku fendy .. saper2 yg pnggl aku 'dy' tu means dia rapat ngn aku ... tp kadang2 ada jugak yang tak rapat pnggl camtu ....

2. aku lahir pada 10jun ... aku suka tarikh ni ... masa ni uitm cuti ... can utk org baling telur n tepung untuk aku mmg zero ... sbb selama ni mmg xpenah kena ... n aku tak pernah celebrate birthday ok .. setakat dapat kek tu ada la ... cik jantung hati hantar ikt delivery tuu ...

3. aku suka jalan2 ... tak kira la pergi mana2 pn ... n satu lagi aku suka kamera .. tak tau kenapa aku jadi ske dgn slr .. tp apa kan daya aku tak mampu lagi nk beli ... target aku nikon d90 ..
waahh nk yg advance terus .. tp alang2 nak beli baik yang berbaloi terus kn .. setakat ni just pnjm kejap2 jer la yg org pnya .. blaja slow2..

4. aku seorang yang panas baran .. klau da mud marah tu datang mmg nsb la saper2 yg dekat tu ... tapi aku cuba untuk kontrol perasaan tu .. kira jadi penyabar ... org buat pape pn pekakkan telinga n butakan mata ...

5. aku cerewet kalau bab nk beli baju .. cik jantung hati aku tau la bertapa susahnya aku nak beli baju .. kain tak elok la .. design tak cantik la .. haha nsb baik dia sabar jer dgn aku ..

6. aku tak suka makan sayur .. tak tau kenapa .. mak aku masak jer sayur .. tapi tak makan jugak .. klau ada lauk ayam + sayur, aku makan nasi dengan ayam jer la .. haha .. bab makan aku agak cerewet jugak tp tkde la memilih sgt ... n skrng tgh blaja untuk makan sayur ... klau setakat sayur dalam nasi goreng kampung tu small matter la ... aku tak boleh nk mkn sayur tu klau tak campur dengan makanan lain ... tp tgk mud jugak la .. haha giler cerewet

7. aku ske mkn ... kalau kat umah mak aku mmg da prepare awl2 nugget ker apa ker klau tau aku nk blk ... aku selalu menggoreng bnda2 alah itu tgh2 mlm .. haha org sebelah pn bleh dgr bnyi mnyk tgh2 mlm klau aku menggoreng .. klau tgh mlm jer aku mesti lapar n cari makanan dalam peti sejuk ... kalau kat umah aku bukak 2 3 kali peti tu walaupun aku da tau takde mknan dlm tu .. igt mknan bleh ada sndri kot dlm tu ..

8. aku suka tempat yang bersih .. walaupun aku tak pernah sapu habuk kat bilik aku kat umah .. haha tapi klau da mud rajin tu datang aku buat jugak .. cuci pinggan ker apa ker ... (pada mak mertua di luar sana bleh la ambik saya sbg menantu . haha)

9. mud berubah2 ... yer mud aku tak tentu .. sekejap aku happy .. sekejap aku badmud .. tapi mud aku senang berubah ..

10. aku ske tolong org .. haha bkn nk puji dri sndri .. dlu dlm kelas ada lect tnya apa yg istimewa psl dri masing2 .. aku tak tau nk jwb apa ..then kawan aku tolong jawab kn yg aku ni ske tolong org .. aku mmg ske tolong org... tak tau kenapa .. aku tolong per yg aku mampu n selagi aku masih bernafas aku akan sentiasa tolong kawan2 aku termasuk jugak cik bintang hati aku ...

p/s : one more thing u should know .. skrng ni aku tgh homesick ... tak tau kenapa aku rndu nk blk kg ... nk tenang kn fikiran ... rasa macam serabut da dok s.alam ni .. nk blk .. nk main dengan puteri... dengan qayyim ... rindu dorg ... adam pn da lama aku tak g tengok ... :(

3 comments:

  1. hohoho..
    blog kini sdg berjalan (buat2 pehe la dy)..
    i noe u! :p
    -tie-

    ReplyDelete
  2. buat2 pehe la..
    dy bekeng..
    huh.

    ReplyDelete